S.V.S.U. PDF Imprimare E-mail

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL COMUNEI ZEMEŞ


SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL COMUNEI ZEMEŞ


MARŢI 13 NOIEMBRIE - ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE
                       
            Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, la nivel național se organizează Ziua Informării Preventive. Activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea populației asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul” şi având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat - 31%, instalaţii electrice defecte sau improvizate - 21%, fumatul şi focul deschis -14% şi mijloacele de încălzire - 13%.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. - Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi, la finalul anului 2013, au iniţiat o nouă acţiune preventivă sub denumirea „R.I.S.C. - Siguranţa NU e un joc de noroc!”.

 

MARTI 13


INFORMARE SECURIZARE FÂNTÂNI
Exerciţiu de intervenţie în cazul unei poluări cu produse petroliere- 24.03.2015

 CAMPANIA NAŢIONALĂ DE INFORMARE ŞI PREGĂTIRE A POPULAŢIEI

"NU TREMUR LA CUTREMUR"





  •  PROGRAM DE MĂSURI PRIVIND ACTIVITATEA PREVENTIVĂ ŞI DE INTERVENŢIE DESFĂŞURATĂ DE SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DIN JUDEŢUL BACĂU ÎN ANUL 2012 - preluat de pe www.isubacau.ro   (...DETALII...)


  • PLIANT "VREAU SĂ FIU VOLUNTAR" (...DETALII...)

  1. Beţi cantităţi suficiente de lichide
  2. Înlocuiţi sarea şi mineralele
  3. Purtaţi haine adecvate şi ochelari de soare
  4. Planificaţi cu grijă activităţile în aer liber
  5. Stabiliţi-vă propriul ritm
  6. Rămâneţi într-un loc răcoros la interior
  7. Lucraţi câte doi
  8. Adaptaţi-vă la mediu

E BINE DE ŞTIUT: Limitaţi expunerea la soare în timpul amiezii sau în locuri cu o expunere potenţial severă la soare cum ar fi la plajă.


  • REGULI ŞI MĂSURI DE P.S.I. SPECIFICE ZONELOR CU VEGETAŢIE FORESTIERĂ
  1. Se vor stabili şi marca drumurile permise circulaţiei autovehiculelor. Pe drumurile interzise se montează bariere şi indicatoare corespunzătoare;
  2. La intrarea în pădure şi pe traseele turistice se vor amplasa panouri şi pancarte cu texte adecvate privind prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure;
  3. În pădure sunt interzise: accesul autovehiculelor proprietate personală pe drumurile forestiere; arderea resturilor vegetale; fumatul şi focul deschis
  4. Scoaterea materialului lemnos din pădure se va face numai pe traseele stabilite de organele silvice;
  5. Lucrările de exploatare vor fi permanent supravegheate şi inspectate periodic de organele silvice, accentuându-se asupra respectării măsurilor prevăzute de normele de prevenireşi stingere a incendiilor de pădure.

 inc

 

inc2

cutremur

rece

cod


Ultima actualizare ( marţi, 13 noiembrie 2018 )